Preşedintele CIO, Thomas Bach, a declarat, joi, că Jocurile Olimpice de la Tokyo arr putea avea loc chiar şi în lipsa unui vaccin pentru coronavirus, relaterază AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Sportul revine lent, dar sigur. Recent s-au organizat cu succes unele mari evenimente sportive. Evenimente complexe, cum este Turul Franţei, ne-au arătat şi au arătat lumii că se pot organiza competiţii sportive în siguranţă, chiar şi în lipsa unui vaccin”, a afirmat Bach.

Thomas Bach este însă de acord că existenţa unui vaccin şi teste rapide pentru coronavirus ar facilita în mare măsură organizarea JO. El a precizat că este imposibilă pregătirea pentru toate scenariile posibile şi că organizatorii nu vor face anunţuri premature cu privire la forma finală a evenimentului sportiv. “Suntem în aceeaşi barcă, singurul lucru pe care trebuie să îl facem este să tragem în aceeaşi direcţie. Sunt sigur că vom reuşi să organizăm JO istorice. Vom face împreună ca totul să fie un succes”, a afirmat Bach.

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar fi trebuit să aibă loc în această vară, dar au fost amânate un an din cauza pandemiei de coronavirus. Organizatorii au spus în repetate rânduri că JO vor avea loc indiferent de situaţie şi că vor fi sigure pentru spectatori şi pentru sportivi.

Grupurile farmaceutice încearcă să grăbească producţia unui vaccin pentru Covid-19, virus care a contaminat până acum aproape 32 de milioane de persoane şi a provocat 970.000 de decese.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.