Ediţia 2021 a Australian Open va fi cel mai probabil amânată două săptămâni, după ce premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a declarat că perioada de carantină de 14 zile pentru jucătorii străini nu este negociabilă, informează lesoir.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Australian Open, primul Grand Slam al anului, este programat în perioada 18-21 ianuarie, dar datele exacte "încă nu au fost stabilite", a afirmat Daniel Andrews pentru Seven News. El a promis un anunţ "în curând" cu privire la organizarea turneului.

Statul Victoria şi Melbourne, unde are loc Australian Open, se află în centrul celui de-al doilea val de coronavirus, care a obligat autorităţile să aplice măsuri pentru a împiedica răspândirea virsului 

În ciuda presiunilor internaţionale, va fi necesară carantina, a insistat Daniel Andrews.

"Restul lumii este în flăcări şi va exista o carantină pentru toţi cei care vin în oraşul sau în statul nostru. Nu există alte alternative. Pe cât de important este turneul, nu ne vom juca cu coronavirusul", a precizat el.

Ministrul Sporturilor din Victoria, Martin Pakula, a declarat că turneul va fi amânat o săptămână sau două.

"Există o serie de date potenţiale pe care le analizăm. Vorbim despre un decalaj de una până la două săptămâni", a declarat ministrul Pakula, pentru agenţia de ştiri australiană (AAP). 

"Natura exactă a acelei carantine, indiferent dacă este sau nu într-o bulă sau ceva mai comun, face încă parte din aceste discuţii. Cerinţele de carantină vor fi cele convenite cu autorităţile de sănătate publică şi atunci va fi o chestiune pentru ATP şi WTA dacă sunt sau nu acceptabile", a mai spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.