Federaţia Română de Fotbal (FRF) a notat, sâmbătă seară, pe site-ul oficial, că UEFA a revenit cu o comunicare oficială mai detaliată privind situaţia partidei România-Norvegia, care a fost anulată, şi consecinţele ulterioare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, forul continental informează că speţa va ajunge la Corpul de Control, Etică şi Disciplină pentru o decizie ce va fi luată “potrivit regulilor speciale aplicabile partidelor din competiţiile UEFA la nivel de echipe naţionale, aşa cum au fost acestea aprobate de Comitetul Executiv UEFA din 29 august 2020”.

FRF menţionează că documentul pe care comunicarea UEFA îl inserează, cel aprobat de CEX UEFA şi la care se face referire mai sus, conţine 4 principii dintre care unul (principiul 3) face referire la situaţia actuală:

3) Dacă partida nu poate fi reprogramată, UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body va lua o decizie. Federaţia care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body. Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorţi (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administraţia UEFA”.

Meciul România – Norvegia era programat duminică, la ora 21.45, pe Arena Naţională, dar nu se va mai disputa, după ce oaspeţii nu am mai putut face deplasarea la Bucureşti, acest lucru fiindu-le interzis de autorităţi, ca urmare a unui caz de coronavirus în lotul norvegienilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.