Clubul Manchester City i-a cerut iertare portarului lui Aston Villa, Robin Olsen, după ce acesta a fost bruscat şi, aparent, lovit cu pumnul de mai mulţi fani ai "cetăţenilor", care au invadat terenul de joc la finalul partidei de duminică, în urma căreia echipa antrenată de Pep Guardiola a cucerit un nou titlu în Anglia, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Manchester City doreşte să îşi ceară scuze portarului lui Aston Villa, Robin Olsen, care a fost agresat după fluierul final al meciului de astăzi, când fanii au invadat terenul", a scris clubul, duminică, într-un comunicat.

 

În imaginile filmate de Sky Sports, mai multe persoane pot fi văzute împingându-l şi lovindu-l pe Olsen în timp ce trec pe lângă el. Cu câteva secunde înainte, arbitrul a fluierat finalul meciului, City câştigând cu 3-2 după ce a fost condusă cu 2-0. Escortat de un steward, portarul suedez s-a ţinut mai întâi de ceafă şi apoi de faţă înainte de a fi dus către tunelul de la vestiare.

"Clubul a demarat imediat o anchetă şi, odată ce va fi identificat, individul va fi interzis definitiv pe stadion", a adăugat City.

Seara, gruparea din Birmingham a anunţat că portarul său este bine, deşi a primit o lovitură la ceafă, potrivit presei britanice.

Aston Villa a adăugat că nu s-a stabilit dacă lovitura a fost intenţionată şi a considerat incidentul închis, astfel că nu va depune o plângere.

Această situaţia vine după o serie de alte incidente asemănătoare petrecute în ultima săptămână. Joi, antrenorul francez al lui Crystal Palace, Patrick Vieira, a lovit cu piciorul şi i-a pus piedică unui fan al lui Everton, care l-a insultat la meciul în urma căruia formaţia din Liverpool a răms în prima ligă.

"În Premier League, terenurile au fost invadate de multe ori şi aceste situaţii pot cauza probleme (...) Nu ştii niciodată ce se poate întâmpla", a declarat Vieira duminică, după victoria echipei sale, scor 1-0, obţinută în faţa lui Manchester United.

"În calitate de antrenor, manager, jucător sau membru al staff-ului, vrem să fim în siguranţă la locul nostru de muncă. Cred că este o mare problemă pe care FA şi Premier League trebuie să o rezolve", a adăugat el.

Cu două zile mai devreme, un fan al echipei Nottingham Forest l-a lovit cu capul în figură pe Billy Sharp, de la Sheffield United, pe teren, după ce "pădurarii s-au calificat în finala barajului pentru Premier League. Individul a fost identificat rapid şi condamnat la 24 de săptămâni de închisoare.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.