Portarul lui Manchester United, camerunezul Andre Onana a confirmat luni că va reveni să joace pentru selecţionata ţării sale, deşi în 2022 îşi anunţase retragerea de la naţionala „leilor neîmblânziţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andre Onana (27 de ani) a anunţat printr-un mesaj pe reţelele de socializare că va reveni la echipa naţională a Camerunului pentru meciul cu Burundi, din 12 septembrie, din calificările pentru Cupa Africii pe Naţiuni: „Răspund la chemarea naţiunii mele cu o certitudine de neclintit”, a scris el.

Marţi, 29 august, selecţionerul camerunez Rigobert Song a surprins întreaga lume atunci când l-a inclus pe lista jucătorilor convocaţi pentru meciul cu Burundi pe proaspătul portar al lui Manchester United. Song şi Onana au avut un conflict la Cupa Mondială din Qatar, în 2022. La primul antrenament efectuat după meciul cu Elveţia, primul din grupa G, pierdut de camerunezi cu scorul de 0-1, selecţionerul Song i-a cerut lui Onana, titularul din partida cu elveţienii, să renunţe la stilul său de joc destul de riscant în favoarea unuia mai tradiţional şi mai sigur. Onana s-a opus, iar Song l-a titularizat pentru restul turneului pe Devis Espassy, în timp ce Onana a părăsit Qatarul, plecând acasă.

Ulterior, portarul care evoluează acum la Manchester United, şi-a anunţat retragerea din echipa naţională.

Acum, Onana revine pentru Camerun, care se află pe locul secund în grupa de calificare pentru CAN 2024, în spatele Namibiei, şi are nevoie doar de un punct pentru a se califica la turneul final al CAN, care se va desfăşura în Coasta de Fildeş, în perioada 13 ianuarie-11 februarie 2024.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.