Fostul internaţional Gheorghe Popescu a declarat, marţi, că în cazul în care ar fi fost ales la conducerea Federaţiei Române de Fotbal intenţia sa ar fi fost să îl păstreze selecţioner pe Victor Piţurcă, iar dacă acesta ar fi decis la un moment dat să plece de la naţională, Dan Petrescu era de acord că preia funcţia de antrenor principal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat la Digi Sport dacă, în cazul în care ar fi fost preşedintele FRF, l-ar fi ales pe Gheorghe Hagi ca antrenor, Popescu a răspuns că nu a avut în vedere o astfel de variantă. "Nu. Nu vorbisem cu Gică să fie antrenor. La echipa naţională era Victor Piţurcă antrenor atunci şi nu intenţionam să schimb antrenorul echipei naţionale. Dan Petrescu aş fi dorit şi Dan Petrescu era de acord să vină, dacă ar fi plecat Piţurcă la un moment dat. «Lângă tine vin oricând», mi-a spus Petrescu. Dan Petrescu, la fel ca Olăroiu, era pe profilul antrenorului pe care îl căutam. Să vină la 9 dimineaţa să plece la 8 seara de la muncă. Astfel de antrenori căutam eu dacă, repet, Piţurcă ar fi plecat", a explicat fostul fotbalist, care a intenţionat să candideze la şefia FRF în 2014, dar a fost condamnat la închisoare în "Dosarul Transferurilor" înainte de alegeri.

Referitor la actualul selecţioner al României, Christoph Daum, Popescu a spus că germanul este foarte activ şi are experienţă. El a menţionat însă că este adeptul antrenorilor români la echipa naţională. "L-am văzut foarte active pe Daum, e prezent la multe meciuri, pare preocupat. Are experienţă pentru că a antrenat în străinătate o bună perioadă de timp şi a avut rezultate, a antrenat la echipe importante. (...) Cu Iordănescu am lucrat mult şi am avut rezultate foarte bune. Pe Daum nu îl cunosc. Nu ştiu dacă din punct de vedere al metodei de antrenament Iordănescu a progresat sau nu. Daum e antrenor german. Eu sunt adeptul antrenorilor români. Eu cred că echipa naţională astăzi are antrenori români care pot face cel puţin ce face Daum. Eu nu văd un simplu antrenor al echipei naţionale. Eu văd un proiect complex", a adăugat Gheorghe Popescu.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Popescu este de părere că prima reprezentativă şi-a pierdut identitatea la meciul cu Albania de la Campionatul European, pierdut cu scorul de 0-1. "Eu cred că pentru a face rezultate e nevoie şi de materie primă, pe care din păcate actuala echipă naţională nu o prea are şi cred că punctul culminant al acestui dezastru legat de echipa naţională a fost la meciul cu Albania, acolo cred că a fost meciul la care echipa noastră naţională şi-a pierdut identitatea. Pentru că ne-a bătut Albania, ne-a bătut pe entuziasm, pe încredere. Noi nu mai avem. Nu jucăm bine. Nici albanezii din punct de vedere valoric nu cred că sunt mai înzestraţi decât noi, dar au avut ambiţie. Noi nici măcar asta nu mai avem", a spus el.

Gheorghe Popescu a criticat şi faptul că România a remizat cu Muntenegru (1-1) în primul meci din preliminariile Cupei Mondiale din 2018 şi a menţionat că după părerea sa naţionala nu se va califica la turneul final. "Egal cu Muntenegru acasă? După ce te bate Albania te aştepţi să te bată Muntenegru, să te bată şi Azerbaidjan. Atunci ne-am pierdut identitatea. Nu mai suntem echipa naţională a României. Dacă aş fi întrebat dacă ne calificăm la CM, aş spune că nu ne calificăm. Cred că locurile 1-2 în grupă vor fi Polonia şi Danemarca. Noi ca să ne calificăm ar trebui să producem o surpriză, iar noi nu mai suntem echipa naţională care să fie favorită. Astăzi favoritele grupei sunt Polonia, Danemarca. Noi pentru locul trei ne-am bate cu Muntenegru. Dacă Daum duce echipa la baraj e un rezultat senzaţional. În această grupă, care este foarte foarte dificilă ar face un rezultat extraordinar", a menţionat fostul fotbalist.

Popescu a declarat că şi Luis Figo şi Emilio Butragueno l-au întrebat, săptămâna trecută, la Madrid, ce se întâmplă cu echipa naţională. "Păi ce se întâmplă? Avem o perioadă de cădere, încă nu îşi găseşte identitatea, avem jucători care nu fac faţă la cluburile importante, nu avem jucători care să ne reprezinte afară la un club important, îl avem pe Chiricheş, care este căpitanul echipei naţionale, dar joacă – nu joacă...", a explicat Gheorghe Popescu.

Din campionatul intern, Steaua pare o echipă fără lider, consideră Popescu, care este însă de părere că deşi situaţia grupării bucureştene nu este cea mai bună, echipa lui Laurenţiu Reghecampf este favorită la titlu. El a mai menţionat că şi CSU Craiova poate fi candidată, având în vedere felul în care a jucat Steaua în ultima perioadă. 

Gheorghe Popescu a mai spus că FC Steaua are şanse mici cu Villarreal în grupa L a Ligii Europa, iar Astra Giurgiu va avea un meci greu cu AS Roma, în grupa E. "Steaua are şanse mici cu Villarreal. Ar trebui să joace perfect Steaua, ceea ce nu se poate întâmpla. Astra va avea un meci foarte greu cu Roma, în mod normal favorită este Roma", a adăugat el.

Echipele FC Steaua şi Astra Giurgiu vor juca joi în etapa a doua a grupelor Ligii Europa. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.