Poliţia a deschis o anchetă după ce fostul internaţional Ashley Cole a fost victima unor jigniri rasiste la meciul Swindown Town - Manchester City, scor 1-4, care a avut loc, vineri, în Cupa Angliei, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul fundaş internaţional, care în prezent este în staff-ul selecţiei engleze U21 şi în cel al academiei clubului Chelsea, a fost la meci în calitate de consultant pentru ITV, televiziunea care transmitea meciul.

Proprietarul Swindon Town, Clem Morfuni, a postat, sâmbătă, o declaraţie pe site-ul clubului, în care a spus că gruparea sa este "profund dezgustată" de acest gest şi i-a cerut iertare lui Cole.

"În timpul meciului din turul al treilea al FA Cup împotriva lui Manchester City de pe County Ground, am primit, din păcate, informaţii despre insulte rasiste împotriva lui Ashley Cole, care făcea parte din echipa de difuzare a ITV. Suntem absolut întristaţi şi profund dezgustaţi de acest lucru şi nu putem sublinia suficient că insultele rasiste de orice fel nu vor fi tolerate de Swindon Town Football Club. În prezent, lucrăm cu poliţia din Wiltshire pentru a aduna dovezi, iar cei responsabili vor fi pedepsiţi în consecinţă. În numele tuturor celor de la Swindon Town FC, îi transmitem scuzele noastre sincere lui Ashley Cole", a declarat Morfuni.

Cole, 41 de ani, 107 selecţii la naţionala Angliei, a evoluat în carieră la Arsenal, Crystal Palace, Chelsea, Roma, LA Galaxy şi Derby County. El a fost de numeroase ori în cariera de jucător ţinta unor atacuri rasiste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.