Poliţia din Cheshire a anunţat că a identificat trei suspecţi şi 83 de posibile victime în cazul abuzurilor sexuale asupra minorilor din fotbal, relatează Daily Mail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din noiembrie până în prezent, poliţia din Cheshire a primit peste 200 de sesizări de la victime şi martori la abuzuri. Suspecţii şi posibilele victime au fost identificaţi după analizarea sesizărilor.

"Ancheta este extrem de complexă şi probabil că va mai dura ceva timp. Îi îndemnăm pe toţi cei care au fost victimele abuzului sexual, indiferent când li s-a întâmplat, să ne contacteze", se menţionează într-un comunicat al poliţiei.

Fotbalul englez se confruntă în ultimele luni cu o serie de acuzaţii de pedofilie. Totul a pornit de la acuzaţiile mai multor foşti jucători la adresa lui Barry Bennell, în vârstă de 62 de ani, fost căutător de talente şi antrenor la Crewe Alexandra. Andy Woodward, Steve Walters, Jason Dunford şi Chris Unsworth, care au vârste de 43 şi 44 de ani, se numără printre cei care au vorbit despre traumele suferite când erau juniori sub conducerea lui Bennell.

Chris Unsworth a spus că a stat de mai multe ori în locuinţa lui Bennell şi că antrenorul avea uneori în pat doi sau trei băieţi pe care îi abuza. "Nu vorbeam niciodată între noi despre ce ni se întâmpla. Am fost violat de 50 până la 100 de ori", a explicat el.

Poliţia, Clubul Crewe şi Federaţia Engleză de Fotbal (FA) au deschis anchete în urma acestor mărturii. Societatea Britanică pentru Prevenirea Abuzurilor asupra Copiilor (NSPCC) a lansat o linie telefonică pentru semnalarea abuzurilor sexuale din fotbal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.