Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Dâmboviţa au deschis dosar penal şi cercetează fapte de înşelăciune cu privire la arbitri români care, sub identităţi false, au condus meciuri amicale în Turcia şi Cipru şi ar fi încercat să influeţeze rezultatele pentru mafia pariurilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Având în vedere informaţiile apărute în mass-media cu privire la ilegalităţi comise în domeniul fotbalului, (...) astăzi, 02 februarie, în urma unor verificări efectuate, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. La finalizarea cercetărilor se va propune soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte” anunţă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa într-un comunicat dat publicităţii joi.
 
Surse judiciare au declarat pentru News.ro că de la sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Dâmboviţa au fost ridicate mai multe documente care au legătură cu arbitrii ce au condus recent partide în Turcia şi Cipru folosindu-se de identităţi false.  

Gazeta Sporturilor a identificat mai mulţi arbitri români care au condus, în luna ianuarie, sub identităţi false (turci, bulgari, sloveni), meciuri amicale din Turcia şi Cipru, în care au evoluat echipe din Liga I. Aceşti arbitri ar fi încercat să influenţeze rezultatul partidelor pentru mafia pariurilor.

Printre aceştia se numără Cristian Catană (arbitru de liga a III-a), Valentin Mihalache (39 ani, primar PNL, comuna Dărmăneşti, Dâmboviţa, observator AJF Dâmboviţa, fost asistent la Liga a III-a), Dan Petre (32 ani, instructor de înot, arbitru Liga a patra şi a cincea Dâmboviţa), Laurenţiu Nicolae (24 ani, asistent Liga a patra), Cristian Grigoraşcu (40 ani, jandarm, vicepreşedinte CJ Arbitri Dâmboviţa), Costinel Neagu (40 ani, secretarul Comisiei de Apel AJF Dâmboviţa, ziarist local), Răzvan Nedelcu (21 ani, asistent ligi inferioare) şi Septimiu Burtescu (41 ani, fost arbitru FIFA futsal, arbitru Liga a patra Dâmboviţa, consilier DJST Dâmboviţa; considerat coordonatorul acestor arbitri).

Comisia Centrală a Arbitrilor a anunţat, săptămâna trecută, că i-a reţinut de la delegări, până la finalizarea anchetei, pe arbitrii bănuiţi că ar fi oficiat cu identităţi false la meciuri amicale ale unor echipe din Liga I în stagiile de pregătire efectuate în Cipru şi Turcia.

"Arbitrii menţionaţi au fost reţinuţi de la delegări urmând ca, după definitivarea cercetării şi stabilirea concluziilor acesteia, CCA să facă publice măsurile pe care le va adopta, rezervându-şi dreptul de a nu oferi alte comentarii până la acel moment", se arată într-un comunicat al CCA postat pe site-ul FRF.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.