Poliţia britanică susţine că fără intervenţia forţelor de ordine, finala Euro-2020 ar fi fost în pericol să se dispute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu accept să se spună că operaţiunea poliţiei a fost un eşec şi susţin deciziile dificile luate de ofiţeri. Fără intervenţia lor imediată, meciul ar fi putut fi anulat", a declarat Jane Connors, subcomisar la Metropolitan Police.

"La puţin timp după ce s-au deschis porţile, perimetrul de securitate a fost străpuns şi fanii au început să forţeze controalele. Intervenţia poliţiei a permis evitarea unei escaladării a violenţei. Din nefericire, 19 ofiţeri au fost răniţi", a spus ea.

Reporterul independent AIPS Chris Williams a susţinut că, după ce a vorbit cu un manager de evenimente UEFA care a fost, duminică, la Stadionul Wembley, o evaluare iniţială arată că numărul de 60.000 de spectatori acceptat pentru ultimul act al Euro-2020 a fost depăşit cu 5.000, după ce porţile de acces au fost forţate de huligani.

Acest număr ar putea creşte cu uşurinţă după finalizarea unei investigaţii complete. S-a putut intra pe stadion prin porţi şi turnichete distruse şi în timpul meciului şi chiar în timpul prelungirilor.

Imaginile şi înregistrările video distribuite pe reţelele de socializare arată incidentele violente care au avut loc atât în exteriorul, cât şi în interiorul stadionului, în timp ce fanii fără bilete se îngrămădeau să pătrundă în arenă.

Daily Mail scrie că aceste incidente ar putea afecta candidatura Angliei la organizarea Cupei Mondiale din 2030.

Reprezentativa Italiei a câştigat, duminică seară, pe Stadionul Wembley din Londra, Campionatul European de fotbal, învingând în finală Anglia, scor 4-3 în urma loviturilor de departajare. Pentru Italia este al doilea trofeu continental, după cel obţinut în 1968.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.