Pilotul italian de MotoCP Andrea Iannone (Aprilia) a fost suspendat provizoriu de Federaţia Internaţională de Motociclism, după ce a fost depistat pozitiv la un test antidoping, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În proba de urină a sportivului, furnizată la 3 noiembrie, cu ocazia Marelui Premiu al Malaysiei a fost descoperit un steroid anabolizant.

Iannone, care a câştigat în 2016 Marele Premiu al Austriei, poate solicita analiza probei B, în prezenţa lui.

Viitorul italianului de 30 de ani în MotoGP este în dubiu. El mai are contract cu Aprilia până la finalul sezonului 2020.

În acest sezon, Andrea Iannone a terminat pe locul 16 în clasamentul piloţilor, cu 43 de puncte, având o evoluţie mai slabă decât cea a coechipierului său, spaniolul Aleix Espargaro, locul 14, cu 63 de puncte. Cel mai bun rezultat al italianului a fost ocuparea locului 6 la MP al Australiei.

În situaţia unei confirmări, acesta este primul caz de dopaj în motociclism viteză din 2012, când pilotul australian de Moto2 Anthony West a fost depsitat pozitiv cu metilhexanamină, un stimulent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.