Pilotul canadian Robert Wickens a fost operat la coloana vertebrală după ce a suferit un grav accident, duminică, la Pocono, în campionatul nord-american de automobilism IndyCar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul etapei a XIV-a, monopostul pilotat de Wickens a intrat în contact cu cel pilotat de Ryan Hunter-Reay, apoi maşina echipei Schmidt Peterson Motorsports a fost proiectată în barierele de protecţie, pe care le-a lovit de mai multe ori, aproape dezintegrându-se.

Pilotul de 29 de ani a suferit o fractură a coloanei, dar şi fracturi ale membrelor inferioare şi braţului drept. El a fost transportat la spital cu elicopterul, în stare de conştienţă. Medicii i-au întărit coloana cu piese de titan, într-o operaţie care a decurs fără complicaţii, potrivit echipei lui Wickens. Gravitatea leziunilor la coloană este încă necunoscută, se mai arată în comunicatul Schmidt Peterson Motorsports.

Wickens va fi supus şi altor intervenţii chirurgicale, la picioare şi la braţul fracturate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.