Antrenorul Dan Petrescu a recunoscut superioritatea echipei franceze Rennes în meciul cu CFR Cluj, dar a precizat că formaţia lui a putut să se impună în meciul din Liga Europa prin sacrificiu, organizare şi noroc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Viaţa de antrenor e foarte grea, e bine când totul se termină cu bine, suntem toţi fericiţi. Fără sacrificiu, fără muncă, fără organizare, fără faze fixe şi fără puţin noroc nu ai cum să baţi o echipă mai bună ca tine, pentru că Renens este echipa mai bună. În ultimele trei luni a bătut de două ori pe PSG, Raphinha este un jucător incredibil, Niang la fel şi au foarte mulţi jucători în naţionala under 21. Majoritatea jucătorilor din teren erau titular la under-21, o echipă fantastică, aţi văzut ce bine au jucat, dar să iei şase puncte e un merit incredibil al jucătorilor care s-au sacrificat şi când te sacrifici şi vrei ceva de la fotbal de obicei Dumnezeu te ajută. Eu zic că am avut şi noroc, fără noroc astăzi nu cred că puteam să câştigăm. Arlauskis a lucrat trei ani cu mine, nu mai ţin minte un meci aşa de bun a lui, decât cel cu Sevilia câştigat cu Urziceni. Sunt supărat că Rondon a luat roşu, pentru că mai avem două meciuri şi pe lista UEFA nu mai sunt atacanţi decât Traore şi Omrani şi se pot întâmpla multe în următoarea lună. Doamne fereşte să pierdem aceşti atacanţi că Rondon este suspendat şi mai avem nevoie de un punct. Fără un punct nu ne calificăm. Mă aşteptam să dea gol Rennes după ocazia lui Rondon, în schimb tot Rondon a reuşit un gol, ceea ce arată caracterul lui puternic, pentru că el nu a jucat prea multe noi meciuri, dar a fost pregătit pentru acest meci şi a devenit eroul meciului. Este o diferenţă de nivel pe care cumva băieţii noştri o echilibrează prin atitudine, prin spirit şi felul cum se bat în teren şi publicul a apreciat foarte mult acest spirit. Eu cred că încă visez, dacă îmi spuneai că le luăm 6 puncte, mai ales după ce am văzut cum au jucat cu PSG, împotriva lui Neymar, lui Mbappe şi a lui Cavani, nu îmi venea să cred ce bine au jucat şi au câştigat... Mai avem nevoie de un punct, nu ar trebui să sărbătorim prea mult în seara aceasta, mai ales că duminică avem meci şi nici calificaţi nu suntem", a declarat Petrescu la Digi Sport.

Formaţia CFR Cluj a învins, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Rennes, într-un meci din etapa a patra a grupei E a Ligii Europa. Clujenii au marcat în minutul 87, prin Mario Rondon, care a fost apoi eliminat. Francezii nu mai au nicio şansă de calificare în faza următoare a competiţiei. În celălalt meci din grupă, Lazio a pierdut in extremis cu Celtic, scor 1-2.

CFR Cluj şi Rennes au fost adversare şi în etapa trecută a fazei grupelor, când clujenii s-au impus în Franţa tot cu scorul de 1-0 (gol Deac ‘9). Atunci, Rennes a încheiat jocul în nouă fotbalişti, iar CFR Cluj în zece.

La Cluj-Napoca, golul a fost marcat de Mario Rondon, în minutul 87. Rondon a înscris cu o lovitură cu capul, după un corner.

CFR are nevoie de un punct în ultimele două etape pentru a fi sigură de calificare. Clujenii se pot califica din grupă şi dacă pierd ambele meciuri, prin jocul rezultatelor.

În etapa următoare, la 28 noiembrie, CFR Cluj va juca în deplasare cu Lazio şi Celtic va întâlni acasă Rennes.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.