Peste 100.000 de persoane vor aduce un ultim omagiu, sâmbătă, la stadionul din Chapeco, victimelor accidentului aviatic din Columbia, în care a murit aproape toată echipa Chapecoense.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sicriele cu trupurile neînsufleţite ale jucătorilor, membrilor stafului tehnic şi altor reprezentanţi ai clubului Chapecoense - în total 51 de persoane - vor ajunge la Chapeco la bordul a trei avioane militare. De la aeroport, un cortegiu funerar va parcurge străzile din Chapeco până la Arena Conda, unde sicriele vor fi depuse pe teren, scrie AFP.

Preşedintele brazilian Michel Temer va fi prezent la ceremonia de la aeroportul din Chapeco, iar printre personalităţile care le vor aduce un ultim omagiu la stadion celor decedaţi se numără şi preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

La stadion se estimează că vor fi prezente peste 100.000 de persoane pentru a omagia victimele accidentului din Columbia. Deoarece arena are o capacitate de doar 19.000 de locuri, în afara stadionului vor fi instalate două ecrane uriaşe. Pe teren au fost instalate corturi pentru cei aproximativ 2.000 de membri ai familiilor celor decedaţi şi prieteni.

Avionul RJ-85 cu care echipa de fotbal Chapecoense se deplasa în Columbia pentru finala Cupei Americii de Sud cu Atletico Nacional s-a prăbuşit, în noaptea de luni spre marţi, în apropiere de Medellin, după ce pilotul a raportat o problemă de natură electrică. În accident au murit 71 de persoane. Şase persoane care se aflau în avion au supravieţuit: trei fotbalişti, portarul Jackson Ragnar Follmann, fundaşii Helio Hermito Zampier Neto şi Alan Luciano Ruschel, jurnalistul Rafael Henzel, însoţitoarea de bord Jimena Suarez şi tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.