Peste 1.800 de fani ai echipei Liverpool, care susţin că au fost răniţi sau au rămas cu traume după incidentele din ziua finalei Ligii Campionilor vor da în judecată UEFA, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Firma de avocatură Bingham’s a precizat că fanii au relatat “scene înfricoşătoare” de pe Stade de France.

Bingham’s va da în judecată UEFA împreună cu firma Pugust Goodhead în numele a 1450 de clienţi caare aacuză neglijenţa forului continental. Avocaţii au spus că vor da în judecată UEFA pentru încălcarea contractului cu privire la vânzarea de bilete şi pentru neglijenţă în ceea ce priveşte grija faţă de suporteri, fanii având de suferit fizic şi psihic.

Mulţi fani au spus că au stat ore întregi la cozi înainte de meci şi că forţele de ordine au reacţionat dur. Startul meciului Liverpool – Real Madrid a fost întârziat cu 35 de minute la 28 mai, pe Stade de France, din “motive de siguraanţă”, potrivit organizatorilor.

Altă firmă de avocatură, Leigh Day, dă de asemenea în judecată UEFA, precizând că forul nu a asigurat un mediu sigur pentru suporteri la finala LC. Leigh Day reprezintă 400 de clienţi.

Liga Campionilor a fost câştigată în acest an de Real Madrid, care a învins cu 1-0 echipa Liverpool în finala de pe Stade de France.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.