Sârbul Novak Djokovici va încheia anul 2021 pe primul loc în clasamentul ATP. Este al şaptelea an terminat ca lider de Djokovici, un record.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tenismenul sârb şi-a asigurat locul de lider pe final de an calificându-se în finala Rolex Paris Masters, după ce l-a învins pe polonezul Hubert Hurkacz, scor 3-6, 6-0, 7-6 (5).

Djokovici a mai terminat ca lider ATP anii 2011, 2012, 2014, 2015, 2018 şi 2020. Înainte de 2021, Novak Djokovici era la egalitate cu Pete Sampras în privinţa sezoanelor încheiate pe primul loc.

“Sunt mândru şi extrem de fericit. Evident, acesta era unul dintre principalele mele obiective şi este mereu un obiectiv important pentru mine să încerc să fiu numărul 1 şi să termin sezonul ca număr 1. Să o fac pentru a şaptea oară, un record, şi să îl depăşesc pe idolul copilăriei mele, Pete, este incredibil. Sunt foarte recunoscător, sunt binecuvântat că mă aflu în această ipostază”, a declarat Djokovici.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.