La 17 ani, Mara Gae a reuşit o performanţă excepţională şi a câştigat, alături de rusoaica Anastasia Gureva, titlul la dublu junioare, la US Open. Această performanţă a mai fost reuşită în 2006 de perechea Raluca Olaru/Mihaela Buzărnescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă la Australian Open, România nu are nicio campioană la junioare, la Roland Garros s-au mai impus, în 1990, Irina Spîrlea şi Ruxandra Dragomir, Elena Bogdan cu Noppawan Lertcheewakarn (Thailanda) în 2009 şi Ioana Ducu cu Ioana Loredana Roşca în 2014.

La Wimbledon, în 2000, Ioana Gaşpar s-a impus la dublu junioare alături de sportiva ucraineană Tatiana Yurevna Perebiynis.

Mara Gae (17 ani), jucătoare legitimată la CS Dinamo Bucureşti, a câştigat alături de Anastasiia Gureva (18 ani, Rusia) finala junioarelor de la US Open.
 
În finală, care ar fi trebuit să înceapă sâmbătă seara, de la ora 21.45, dar a fost amânată din cauza timpului nevaforabil, Gae şi Gureva s-au impus, cu 1-6, 7-5, 10-8, în faţa perechii Sara Saito / Nanako Sato, din Japonia.
 
Mara Gae şi Anastasiia Gureva nu au pierdut niciun set până în semifinale.

 

În urmă cu două luni, Mara Gae a devenit campioană europeană la dublu U18, alături de Cara Maria Meşter, titlu obţinut de România pentru prima oară în ultimii 20 de ani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.