Percheziţiile efectuate, marţi după-amiază, la sediul Federaţiei Bulgare de Fotbal sunt într-un dosar de corupţie ce vizează activitatea comisiei de arbitri a forului de la Sofia, a declarat purtătorul de cuvânt al Procurorului general, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este vorba de infracţiuni împotriva sportului. Vorbim despre infracţiuni de corupţie, legate de activitatea comisiei de arbitri a RFU şi de delegarea arbitrilor la meicurile de fotbal. Investigaţia este în curs şi este devreme să vorbim de arestări în acest caz", a declarat Rumiana Arnaudova agenţiei Reuters.

Bănuieli de meciuri aranjate în campionat există de mult timp în Bulgaria, dar autorităţile au făcut foarte puţin în acest sens. În luna mai, FC Vereia, un mic club din Stara Zagora, a fost exclus din prima ligă bulgară de BFU, în urma avertismentelor repetate ale UEFA cu privire la aranjarea unor meciuri.

Poliţia a descins, marţi, la sediul Federaţiei Bulgare de Fotbal (BFU), unde au efectuat o percheziţie, la scurt timp după ce preşedintele forului, Borislav Mihailov, a demisionat, în urma incidentelor rasiste de la meciul Bulgaria-Anglia, din preliminariile Euro-2020.

"Pot să confirm prezenţa poliţiştilor, dar nu pot oferi detalii suplimentare pentur moment", a declarat un purtător de cuvânt al BFU.

Potrivit AFP, care citează radioul public, cinci responsabili ai BFU au fost reţinuţi pentru audieri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.