Bărbatul care a rănit-o pe jucătoarea de tenis Petra Kvitova la mână în 2016 a fost condamnat, miercuri, la 11 ani de închisoare, pedeapsă decisă în apel. Condamnarea iniţială a hoţului era de opt ani de închisoare, informează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul regional din Brno îl găsise vinovat în martie 2019 pe Radim Zondra de vătămări corporale grave, faptele datând din decembrie 2016, când bărbatul a atacat-o pe sportivă în apartamentul acesteia, în Prostejov.

Procurorul a cerut 12 ani de închisoare pentru Zondra, care a pledat nevinovat şi a făcut apel. Şi procurorii au făcut apel, iar miercuri Înalta Curte din Olomouc a decis ca Zondra să fie condamnat la 11 ani de închisoare, încadrarea faptelor fiind schimbată.

Înaintea sentinţei din martie, la proces, Kvitova a afirmat că suspectul a sunat la uşă şi ea l-a lăsat să intre deoarece aştepta să fie testată antidoping. El i-a spus că a venit să inspecteze boilerul. În timp ce verifica apa caldă de la baie, Zondra ar fi prins-o pe Kvitova şi i-a pus cuţitul la gât. În lupta pentru a se elibera, Kvitova a fost rănită grav la mâna stângă, mâna cu care sportiva ţine racheta de tenis. Ea a mai spus atunci că i-a oferit bani lui Zondra să plece, iar el a acceptat 10,000 de coroane cehe (341 de lire sterline).

Kvitova a fost operată la degetele mâinii stângi şi a revenit pe teren la 28 mai 2017, la turneul de la Roland Garros.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.