Portughezul Paulo Fonseca, fost antrenor al echipei Şahtior Doneţk, şi familia lui au reuşit să părăsească Ucraina şi au ajuns în România, informează dailymail.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tehnicianul de 48 de ani rămăsese blocat în Kiev, împreună cu soţia lui ucraineancă şi cu fiul lor după ce Rusia a invadat Ucraina. Fonseca este căsătorit cu Katerina Ostruşko şi au un băiat împreună, din 2019.

Potrivit Gazzetta dello Sport, Fonseca şi familia lui, dar şi Edgar Cardoso şi Filipe Sousa, portughezi care lucrau pentru Şanhtior Doneţk, au părăsit Kievul cu un microbuz şi cu susţinerea ambasadei portugheze în Ucraina. 

Ei au ajuns în Românai, prin Republica Moldova, apoi îşi vor continua drumul pe calea aerului către Portugalia.

"Prietenilor noştri din toată lumea. Sunteţi absolut incredibili! Mulţumim pentru sprijinul uriaş, pentru rugăciunile şi ajutorul vostru în zilele noastre cele mai întunecate. Mulţumită vouă, eu şi familia mea suntem în siguranţă acum. Îmi voi aminti pentru totdeauna bunătatea voastră. Fiecare mână de ajutor, fiecare cuvânt, sunt absolut zdrobită. Inima mea e frântă. Atâta durere şi frică în două zile groaznice. Războiule criminal, te urăsc, Ucraina, te iubesc!", a scris Katerina, pe Instagram.

Paulo Fonseca a mai antrenat, printre alte echipe, pe FC Porto şi AS Roma. El a preluat pe Şahtior în vara anului 2016, înlocuindu-l pe Mircea Lucescu. Între vara anului 2019 şi 2021, el a fost antrenorul formaţiei AS Roma.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.