Patronul clubului Liverpool, John W Henry, le-a cerut iertare suporterilor pentru tulburările pe care le-a provocat prin aderarea la proiectul Superligii europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vreau să-mi cer scuze faţă de toţi fanii şi susţinătorii clubului de fotbal Liverpool pentru tulburarea pe care am provocat-o în ultimele 48 de ore. Este de la sine înţeles, dar ar trebui spus că proiectul propus nu va rezista niciodată fără sprijinul fanilor. Nimeni nu a gândit altfel în Anglia. În aceste 48 de ore, aţi fost foarte clari că nu va rezista. Noi v-am auzit. Eu v-am auzit. Şi vreau să-mi cer scuze faţă de Jurgen (Klopp), de Billy (Hogan), de jucători şi de toţi cei care lucrează atât de mult la LFC pentru a-i face mândri pe fanii noştri. Nu au absolut nicio responsabilitate pentru această tulburare. Au fost cei mai tulburaţi şi asta e nedrept. Asta doare cel mai rău. Îşi iubesc clubul şi lucrează pentru a vă face mândri în fiecare zi. Ştiu că întreaga echipă LFC are expertiza, spritul de conducător şi pasiunea necesare pentru a reconstrui încrederea şi a ne ajuta să mergem mai departe. În urmă cu mai bine de un deceniu, când ne-am înscris pentru provocările asociate fotbalului, am visat la ceea ce aţi visat şi voi. Şi am muncit din greu pentru a vă îmbunătăţi clubul. Munca noastră nu este terminată. Şi sper să înţelegeţi că, şi atunci când greşim, încercăm să lucrăm în cel mai bun interes al clubului vostru. În acest efort v-am dezamăgit. Din nou, îmi pare rău şi eu singur sunt responsabil pentru inutilul spirit negativ din ultimele două zile. Este ceva ce nu voi uita. Şi arată puterea pe care fanii o au astăzi şi pe bună dreptate vor continua să o aibă. Dacă există un lucru arătat clar de această oribilă pandemie, este cât de cruciali sunt fanii pentru sportul nostru şi pentru fiecare sport. Se vede în fiecare stadion gol. A fost un an incredibil de dur pentru noi toţi, practic nimeni nu a fost neafectat. Este important ca familia fotbalului de la Liverpool să rămână intactă, vitală şi angajată faţă de ceea ce am văzut de la voi, la nivel global, cu gesturi locale de bunătate şi sprijin. Vă pot promite că voi face tot ce pot pentru a continua acest lucru", a declarat Henry, într-o înregistrare video, conform mirror.co.uk.

Manchester City, Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham şi Chelsea s-au retras, în noaptea de marţi spre miercuri, din proiectul Superligii europene, care cuprindea 12 mari grupări de pe continent.

Retragerile au venit ca urmare a unei reacţii furioase din partea fanilor, oficialilor şi politicienilor care au susţinut că Superliga este lacomă şi anticoncurenţială, deoarece echipelor li se garantează un loc în fiecare an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.