Austriacul Patrick Konrad (Bora-Hansgrohe) a câştigat, marţi, etapa a XVI-a a Turului Franţei, desfăşurată între Pas de la Case şi Saint-Gaudens, pe o distanţă de 169 de kilometri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu aproximativ 37 de kilometri înainte de final, Konrad s-a desprins dintr-un grup fruntaş de rutieri şi nu a mai putut fi ajuns până la finalul etapei.

Ciclistul de 29 de ani, aflat la prima victorie internaţională de etapă, a fost urmat de italianul Sony Colbrelli (Team Bahrain Victorious) şi de australianul Michael James Matthews (Team BikeExchange), la 42 de secunde.

Doar alţi doi ciclişti austrieci au mai câştigat etape în Turul Franţei, Max Bulla (3), în 1931, şi Georg Totschnig, în 2005.

Grupul în care s-a aflat slovenul Tadej Pogacar  (UAE Team Emirates), purtătorul tricoului galben, a trecut linia de sosire la 13 minute şi 49 de secunde.

Pogacar se menţine lider la general, fiind urmat de columbianul Rigoberto Uran (EF Education-Nippo), la 5 minute şi 18 secunde, şi de norvegianul Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), la 5.32.

Etapa a XVII-a va avea loc, miercuri, între Muret şi Saint-Lary-Soulan, pe o distanţă de 178,4 de kilometri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.