Federaţia Română de Fotbal şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca au încheiat un acord prin care se pun baze de lucru în comun pentru perfecţionarea formării viitorilor antrenori de fotbal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul a fost convenit pentru multiple tipuri de activităţi şi programe concrete printre care unul deosebit de important – infiintarea unui nou Centru Regional de Licenţiere UEFA C şi B la Cluj-Napoca.

Studenţii UBB care vor obţine calificarea de antrenori aflaţi în an terminal (program de studii licenţă / master) vor efectua în ultimul semestru procesul de formare pentru Licenţa UEFA C, în afara orelor de studiu, conform cerinţele UEFA, prin Şcoala Federală de Antrenori.

Acesta este al treilea parteneriat, după cele cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu şi Universitatea de Vest din Timişoara, dintr-o serie de 12 cu universităţi din întreaga ţară în vederea optimizării procesului de formare a viitorilor antrenori de fotbal calificati si sprijinirii acestora in vederea obtinerii la timpul potrivit a licentelor UEFA specifice fiecarei nivel al fotbalului in care vor activa.

Este un nou pas de implementare a unuia dintre principalele obiective din Strategia Tehnică a FRF, lansată în 2021, prin care FRF contribuie la monitorizarea şi formarea antrenorilor de fotbal din România şi implementarea unui circuit optim al educaţiei acestora cu scopul de a le oferi cea mai bună pregătire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.