Papa Francisc a vorbit, într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport, despre starul argentinian Diego Maradona, el precizând că fostul fotbalist a fost “un poet pe teren”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“L-am întâlnit pe Diego Armando Maradona cu ocazia unui meci pentru Pace în 2014: îmi amintesc cu plăcere de tot ce a făcut Diego pentru fundaţia Scholas Occurentes. A fost un poet pe teren, un mare campion care a adus bucurie pentru milioane de oameni, în Argentina şi la Napoli. Era şi un bărbat foarte fragil. Am o amintire personală legată de Cupa Mondială din 1986, pe care Argentina a câştigat-o datorită lui Maradona. Eram la Frankfurt, era o perioadă dificilă pentru mine, studiam limba şi strângeam materiale pentru teza mea. Nu putusem să văd finala CM şi am aflat de succesul Argentinei în faţa Germaniei  în următoarea zi, atunci când o fată japoneză a scris pe tablă: ‘Viva l’Argentina’ în timpul unei lecţii de germană. Îmi amintesc personal de asta ca de o victorie a singurătăţii, pentru că nu aveam pe nimeni cu care să împărtăşesc bucuria acelei victorii sportive. Când mi s-a spus de moartea lui Maradona, m-am rugat pentru el şi i-am trimis familiei un rozariu cu câteva cuvinte personale de consolare”, a afirmat Suveranul Pontif.

Diego Maradona a murit în data de 25 noiembrie, în Argentina, la vârsta de 60 de ani.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.