Atacantul naţionalei statului Peru, Paolo Guerrero, care nu va putea evolua la Cupa Mondială din cauza dopajului, dar el este susţinut de sindicatul jucătorilor profesionişti (Fifpro), şi îşi va susţine cauza în faţa preşedintelul FIFA, Gianni Infantino.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Există o speranţă să joc la CM. Este mare meu vis. Sper să vin cu o veste bună", a scris jucătorul de 34 de ani pe Facebook.

FIFPro a cerut FIFA să-i permită lui Guerrero să joace la Cupa Mondială. "Sperăm într-o soluţie în 24-48 de ore", a anunţat, care consideră sancţiunea lui Guererro este "nedreaptă, deoarece s-a stabilit că nu a existat intenţia de a trişa".

La 14 mai, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a mărit suspendarea lui Paolo Guerrero de la 6 la 14 luni, astfel că jucătorul peruan nu va putea evolua la Cupa Mondială.

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a cerut, la 19 februarie, o suspendare pentru cel puţin un an împotriva lui Guerrero, depistat pozitiv cu un metabolit de cocaină, o substanţă interzisă, după un meci contra Argentinei, la 5 octombrie 2017.

Iniţial, Guerrero a fost suspendat un an, iar sancţiunea a fost apoi redusă la şase luni. Însă jucătorul a dorit anularea totală a sancţiunii, astfel că s-a adresat TAS.

TAS a decis însă ca suspendarea lui să fie mărită la 14 luni, astfel că jucătorul nu va putea participa la Cupa Mondială deşi se afla în lotul lprgit al naţionalei statului Peru.

Peru va participa la Cupa Mondială, unde va fi în grupă cu Franţa, Australia şi Danemarca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.