Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu le cere bani membrilor acţionari şi suporterilor, pentru a putea să-şi achite datoriile către doi foşti jucători, evitând astfel depunctarea care ar putea fi sinonimă cu retrogradarea în Liga a III-a.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu recunoaşte justeţea deciziilor Federaţiei Internaţionale de Fotbal, emise de Camera de Soluţionare a Litigiilor şi Comitetul Disciplinar, conform prevederilor regulamentelor sportive şi codului disciplinar al FIFA. În cauză sunt litigiile câştigate la FIFA de către fotbaliştii profesionişti Gordan Bunoza şi Nikola Vasiljevici, aflaţi sub contract cu clubul la data de 19.10.2016, când Pandurii Târgu Jiu a intrat în procedura insolvenţei, sentinţe pe care CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu nu a putut să le onoreze, sumele pe care jucătorii le au de încasat fiind foarte mari pentru situaţia financiară cu care se confruntă clubul de la intrarea în insolvenţă. Având în vedere faptul că, pentru semnarea acestor contracte cu jucătorii în anul 2016, membrii acţionari şi-au dat acordul asupra sumelor atribuite fiecărui contract, le solicităm public spijinul financiar pentru a onora sentinţele FIFA şi a evita depunctarea clubului pe altă linie decât cea sportivă. Ţinând cont de eforturile mari pe care actualii jucători şi angajaţii clubului le fac pentru a menţine clubul în activitate, facem apel, de asemenea, la suporterii echipei, persoane juridice şi fizice, asociaţii, organizaţii sindicale ş.a, care pot sprijini clubul pentru a depăşi acest moment şi a preveni o retrogradare datorată asumării fostelor administraţii a unor contracte de acest gen", se arată într-un comunicat al clubului gorjean.

Fără a preciza ce sumă are de achitat, clubul anunţă că data limită pentru stingerea litigiilor este 31 mai, iar cei care vor contribui la plata datoriilor vor avea intrarea gratuită la meciurle de pe teren propriu ale echipei din Târgu Jiu, din sezonul 2019/2020.

"Precizăm că termenul limită pentru evitarea sancţionării echipei Pandurii Tg. Jiu este data de 30 mai 2019, ora 24.00. Este binevenit orice sprijin financiar, iar depunerile se pot face direct în casieria clubului, drept sume cu destinaţie fixă, respectiv achitarea contractelor celor doi jucători, conform Deciziilor FIFA. Pandurii Târgu Jiu va asigura intrarea gratuită pe noul Stadionul Municipal din Târgu Jiu, pe tot parcursul sezonului competiţional 2019 – 2020, tuturor celor ne vor sprijini pentru depăşirea acestui moment de cumpănă în istoria clubului. Menţionăm că CS Pandurii Lignitul este asociaţie sportivă non-profit, organizată conform Legii 69/2000 şi OUG 26/2000", se mai arată în comunicatul citat.

Comitetul Executiv al FRF a dispus, miercuri, cu unanimitate de voturi aplicarea sancţiunilor solicitate de FIFA cu privire la clubul CS Pandurii fără nicio formalitate suplimentară, dacă până la data de 30 mai 2019, ora 24.00, FRF nu primeşte o informare din partea FIFA cu privire la retragerea solicitării de a se aplica sancţiunile respective. Pandurii riscă să-i fie retrase nouă puncte dacă nu îşi va achita datoriile către cei doi jucători.

Cu două etape înaintea finalului sezonului, Pandurii ocupă locul 15, ultimul de menţinere în Liga a II-a, cu 41 de puncte, la două puncte de Energeticianul, ocupanta locului 16, primul care duce în Liga a III-a.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.