Federaţia Franceză de Tenis (FFT) a decis, vineri, ca Benoit Paire să fie exclus “de la posibila selecţionare" pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia a fost luată “ţinându-se cont de repetarea comportamentului profund deplasat al lui Benoit Paire”, la propunerea lui Nicolas Escude şi după discuţii şi cu Sebastien Grisjean, căpitanul echipei de Cupa David a Franţei.

Federaţia menţionează că Paire a avut “un comportament nesportiv” atât pe teren (scuipat, injurii) cât şi în afara terenului (reacţie nepotrivită în social media) la meciul cu argentinianul Francisco Cerundolo de la turneul de la Buenos Aires, în data de 4 martie.

Comitetul de Etică al federaţiei franceze a fost sesizat după acest incident, ţinându-se cont şi de faptul că sportivul a mai avut un astfel de comportament. Însă sportivul şi-a cerut scuze printr-o scrisoare adresată comitetului şi nu a fost sancţionat atunci.

La 11 aprilie, după meciul cu australianul Jordan Thompson, de la Monte Carlo, Paire a recidivat însă în conferinţa de presă, prin declaraţii care “nu sunt conforme eticii sportului şi valorilor tenisului”. Federaţia a ajuns de această dată la concluzia că jucătorul nu corespunde exigenţelor participării la JO din punct de vedere etic.

“Benoit Paire este exclus de pe viitoarea listă a jucătorilor şi jucătoarelor care vor reprezenta FFT şi Franţa în această vară la Tokyo. Comportamentul său profund deplasat încă de la începutul anului aduce atingere gravă valorilor sportului, imaginii tenisului şi este total incompatibil cu spiritul olimpic”, a declarat preşedintele federaţiei, Gilles Moretton.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.