Clubul Osasuna a fost amendat şi exclus din următoarea ediţie a competiţiilor UEFA intercluburi la care se califică, deoarece a depus o cerere legată de sport la o instanţă greşită. Excluderea este o pedeapsă cu suspendare pe o perioadă de probă de doi ani, a anunţat joi UEFA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UEFA a autorizat Osasuna să joace în playoff-ul Conference League 2023-24 în luna iulie, după ce iniţial clubul a fost exclus din competiţie din cauza unui scandal de meciuri trucate din urmă cu un deceniu.

Cu toate acestea, forul a precizat că a deschis o procedură disciplinară separată împotriva clubului din LaLiga pentru că a depus o cerere la instanţele ordinare de stat din Pamplona, Spania, şi nu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

UEFA a amendat Osasuna cu 100.000 de euro (109.000 de dolari) şi a exclus-o din următoarea ediţie a competiţiilor UEFA intercluburi pentru că nu a respectat jurisdicţia exclusivă a TAS.

“Această excludere se suspendă pentru o perioadă de probă de doi (2) ani, începând de la data prezentei decizii”, a precizat însă UEFA.

Osasuna, care a terminat pe locul şapte în LaLiga în sezonul trecut şi va juca meciurile din play-off la 24 şi 31 august, a declarat că nu va face apel împotriva deciziei UEFA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.