Opt jucători ai echipei Aberdeen – doi infectaţi cu coronavirus şi ceilalţi şase în izolare pentru că au fost contacţi direcţi - şi-au cerut iertare pentru că au încălcat regulile legate de criza sanitară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Grupul de jucători ne-a cerut să postăm acest comunicat în numele său:

În primul rând vrem să cerem iertare fiecărui fan, managerului, tuturor celor de la club, autorităţilor din fotbal, premierului, tuturor cadrelor medicale şi tuturor celor care au muncit neobosit, permanent, pentru a repune pe picioare ţara şi în special fotbalul.

Noi, un grup mic de jucători, am făcut o eroare imensă de judecată în weekend-ul treecut, gândind-ne că este ok dacă mergem împreună într-un local din centrul oraşului.

Niciunul dintre noi nu putea să prevadă escaladarea cazurilor de Covid-19 în zona Grampian şi noi nu am încercat deliberat să încălcăm deciziile guvernului, pe care trebuie să le respectăm, sau instrucţiunile  clare ale clubului.

Nu a fost o seară în oraş a echipei, aşa cum s-a scris, şi am încercat să ne conformăm regulilor de  distanţare socială stabilite de guvern, dar recunoaşteem acum că grupul nostru de opt persoane a depăşit numărul de persoane din familii diferite cărora li se permite să se întrunească. A fost o greşeală a noastră, ca fotbalişti profesionişti, şi procedând astfel l-am dezamăgit pe antrenorul nostru.

Ca jucători, apreciem că clubul nostru a făcut totul pentru punerea în aplicare a protocolului pentru ca noi să fim protejaţi şi nu a fost nicio clipă intenţia noastră să punem acest lucru în pericol sau să ne punem colegii sau staful în pericol.

Ca grup de fotbalişti, le cerem din nou iertare  fanilor, antrenorului, conducerii şi stafului clubului.

Jonny, Michael, Scott, Matty, Sam, Dylan, Craig, Bruce”, este anunţul clubului, însoţit de comunicat.

Cei opt fotbalişti sunt Jonny Hayes, Michael Delvin, Scott Wright, Matty Kennedy, Sam Cosgrove, Dylan McGeouch, Craig Bryson şi Bruce Anderson.

Clubul Aberdeen a anunţat, în urmă cu o zi, că meciul de campionat cu St Johnstonedin acest weekend, a fost amânat. Amânarea a venit ca urmare a faptului că doi jucători au fost testaţi pozitiv cu coronavirus.

Alţi şase fotbalişti au intrat în izolare, ei aflându-se într-un bar alături de cei doi contaminaţi, la câteva ore după meciul din 1 august cu echipa lui Ianis Hagi, Glasgow Rangers.

Cei doi jucători testaţi pozitiv sunt asimptomatici.

Meciul St. Johnstone – Aberdeen, contând pentru etapa a doua a campionatului Scoţiei, era programat astăzi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.