Sportivii de top ai Ucrainei i-au adus un omagiu unui prizonier de război ucrainean ucis de ruşi, după imagini care au şocat naţiunea, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În imaginile apărute în social media, poate fi văzut prizonierul neînarmat fumând, iar apoi spunând “Glorie Ucrainei!”, după care este împuşcat.

Jucătoarea de tenis Elina Svitolina, fotbalistul echipei Chelsea, Mihailo Mudrik şi alte vedete ale sportului au reacţionat cu sloganul: “Glorie eroilor!” într-un tribut video.

Apar în filmuleţ şi Oleksandr Zincenko, Taras Stepanenko şi Serghei Rebrov.

Separat, pugilistul Oleksandr Usik a postat un clip în carae recită o poezie dedicată soldatului ucis.

“Glorie Ucrainei! – pentru aceste cuvinte ai primit un glonţ. Nu mai exişti – dar amintirea ta este eternă, luptătorule”, apune Usik.

Imaginile cu uciderea soldatului ucrainean au apărut luni. În clip poate fi auzit un bărbata spunând: “Mori!”, după care soldatul este ucis cu arme automate.

Marţi, armata ucraineană a precizat că, potrivit unor informaţii preliminare, soldatul ar fi Timofi Shadura. Există însă îndoieli cu privire la identitatea bărbatului.

Cei care l-au împuşcat pe soldat nu au fost identificaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.