Internaţionalul ucrainean al echipei Arsenal Londra, Oleksandr Zincenko, a declarat că nu vrea să pronunţe numele Rusiei şi să îl menţioneze pe liderul de la Moscova, după ce “ţara teroristă” a atacat Ucraina, notează Daily Mail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El refuză să spună numele Rusia: “Nu vreau să spun numele. Voi spune doar: ţara teroristă”. Cât despre Vladimir Putin... “Nu vreau să vorbesc deloc despre această persoană”.

Zincenko a jucat la începutul carierei în Rusia, la Ufa. “Îi sunt recunoscător FC Ufa pentru tot ce a făcut pentru mine. Dar de la invazia teroristă, nu mai vreau să îmi amintesc de acea perioadă. Sincer, nu vreau să aud nimic legat de această ţară. Pentru că în fiecare zi oamenii ucraineni mor din cauza lor, din cauza bombelor lor”.

“Nu există nimeni în Ucraina care să nu fi pierdut ceva. Acest război ne-a afectat pe toţi şi mintea noastră s-a schimbat complet. Din nefericire, deja ne obişnuim cu situaţia. Totuşi, nu ne pierdem speranţa că totul va fi bine în viitorul apropiat”.

El a vorbit şi despre ajutorul primit de ţara sa şi deste susţinerea pe care a văzut-o personal. “Este foarte dificil chiar şi acum, dar nu îmi pot imagina cum ar fi fără susţinerea voastră. Îm amintesc că în prma lună de după invaze, mergeam la magazin şi copii veneau la mine şi îmi spuneau: ‘Suntem alături de voi, ne rugăm pentru voi. Ş sperăm că totul va fi bine’. Aveau doar în jur de 10 ani”.

 “Sunt foarte mândru să spun că sunt ucrainean. Înţelegem competiţiia, calificarea la Euro, dar pentru noi cel mai important este că ştim că poporul ucrainean se uită la noi. Şi noi jucăm pentru ei”, a mai declarat fotbalistul.

Naţionala Ucrainei joacă în grupa C a calificărlor pentru Campionatul European din 2024, cu Anglia, Macedonia de Nord, Malta şi Italia. Ucraineni vor începe preliminarile cu o confruntare cu Anglia, duminică, pe stadionul Wembley.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.