Federaţia Olandeză de Fotbal a anunţat că 5.000 de spectatori care au rezultate negative la testele pentru noul coronavirus vor putea asista la partida Olanda-Letonia, programată, în 27 martie, la Amsterdam, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această abordare face parte dintr-un studiu care ar putea contribui la o revenire treptată a spectatorilor pe stadioane.

Cei care vor fi prezenţi pe Johan Cruyff Arena vor fi plasaţi în diferite sectoare. Unii vor trebui să poarte mască, iar alţii, nu. Experimentul se desfăşoară în colaborare cu guvernul olandez.

"Dacă sunt negative, testele pot fi arătate printr-o aplicaţie, împreună cu biletele lor de meci. Ar putea funcţiona şi în cazul cluburilor (n.r. - din campionatul olandez) şi la Euro-2020", a subliniat Gijs de Jong, secretar general al federaţiei.

Oraşul Amsterdam urmează să găzduiască mai multe meciuri la turneul final al CE, în iunie.

Studii similare au fost efectuate recent la două meciuri din liga a doua olandeză, cu aproximativ 1.300 de spectatori prezenţi. Fanii au fost răspândiţi în şase zone, cu niveluri diferite de contact şi reguli diferite pentru prevenirea virusului.

Fieldlabs, care a condus experimentul, a dezvăluit că la un meci din Nijmegen un spectator a fost infectat cu noul coronavirus, dar niciunul la Almere City.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.