Fondatorul şi CEO al platformei audio Spotify, suedezul Daniel Ek, a indicat sâmbătă că oferta sa de preluare a clubului de fotbal englez Arsenal Londra a fost respinsă de proprietarii americani, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Săptămâna aceasta, li s-a făcut o ofertă lui Josh Kroenke şi bancherilor săi, care a inclus o participaţie a fanilor la capital, reprezentarea acestora în consiliul de administraţie şi o <acţiune de aur> (n.r. - care oferă un drept de veto titularului) acordată suporterilor", a scris Ek, pe contul său de Twitter.

Familia Kroenke şi bancherii lor "ne-au răspuns că nu au nevoie de bani", a adăugat Ek, suporter al echipei Arsenal încă din copilărie.

"Respect decizia lor, dar rămân interesat şi disponibil dacă această situaţie va evolua într-o zi”, a conchis el.

După demonstraţiile susţinătorilor ostili proprietarilor americani ai clubului, care le reproşează în special participarea lor la proiectul eşuat al unei Superligi europene disidente, Daniel Ek s-a oferit să scoată clubul din declinul său lent din ultimii ani.

Fostele glorii ale clubului au susţinut proiectul suedezului. Însă grupul Kroenke Sports and Entertainment (KSE), al antreprenorului american Stan Kroenke (tatăl lui Josh), a indicat rapid că a rămas "sută la sută angajat la Arsenal” şi că nu va vinde nicio participaţie la club.

"Nu am primit nicio ofertă şi nu vom accepta nicio ofertă", a insistat KSE, într-un comunicat, la 27 aprilie.

În prezent, pe locul 9 în Premier League, cu două etape rămase din acest campionat, Arsenal ar putea înregistra cea mai slabă clasare din sezonul 1994/95 (locul 12 atunci). De 13 ori campioană, ultima dată în 2004, şi de 14 ori câştigătoare a Cupei Angliei, clubul londonez are şanse mari să nu se califice în cupele europene pentru sezonul viitor, o premieră în ultimii 25 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.