FIFA l-a suspendat din fotbal pe fostul preşedinte Sepp Blatter până în 2028, după ce i-a acordat o nouă sancţiune, de şase ani şi opt luni, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul secretar general al FIFA, Jerome Valcke, a primit o interdicţie similară, ambii fiind, de asemenea, amendaţi cu câte 900.000 de euro.

Pedepsele au fost dictate pentru "diverse încălcări" ale codului de etică al FIFA. Noile interdicţii încep când suspendările actuale ale lui Blatter, în vârstă de 85 de ani, şi ale lui Valcke, de 60 de ani, se termină, în octombrie 2021, respectiv în octombrie 2025.

"Investigaţiile asupra domnilor Blatter şi Valcke au acoperit mai multe acuzaţii, în special cu privire la plăţile bonus legate de competiţiile FIFA, plăţi de care au beneficiat unii conducători ai FIFA, la diverse modificări şi prelungiri ale contractelor de muncă, precum şi la rambursarea de către FIFA a costurilor juridice private în cazul domnului Valcke", a precizat forul mondial.

Iniţial, FIFA i-a interzis lui Blatter orice activitate legată de fotbal timp de opt ani, pedeapsă redusă ulterior la şase ani, din cauza încălcărilor codului de etică, când s-a constatat că a făcut o "plată neloială" de două milioane de franci elveţieni fostului preşedinte al UEFA, Michel Platini.

La 12 februarie 2016, Valcke a fost suspendat 12 ani de Comisia de Etică a FIFA pentru că a abuzat de cheltuieli de deplasare, a profitat de poziţia sa pentru a vinde drepturi de televizare şi pentru că a distrus probe. Suspendarea a fost redusă de FIFA în apel, la 5 iulie 2016, de la 12 la 10 ani. El a pierdut apelul la TAS, în iulie 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.