Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat, joi, după prima ediţie a Forumului Naţional Paralimpic, că a propus un plan de măsuri prin care să se atingă obiectivul ca în anul 2032 România să se afle între primele 10 puteri ale sportului paralimpic mondial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Prin Forumul Naţional Paralimpic, organizat astăzi în premieră, am deschis drumul spre dezvoltarea sporturilor pentru persoanele cu dizabilităţi. Am propus un plan de măsuri prin care ţintim obiectivul ca în anul 2032 România să se afle între primele 10 puteri ale sportului paralimpic mondial. Este unul dintre proiectele mele de suflet, ca ministru. Persoanele cu dizabilităţi merită recunoaştere ca persoane cu potenţial şi drepturi egale cu toţi ceilalţi. Sportul este o şansă la o viaţă normală pentru ei, dar şi pentru noi toţi, ca ţară. Putem fi pe podiumuri la sporturile paralimpice, dar paralimpismul nu a beneficiat de susţinere reală, nici de promovare", a scris Novak pe Facebook.
 
Ministrul consideră că persoanele cu dizabilităţi nu au fost încurajate să se îndrepte către sport. "Nu au fost privite ca nişte potenţiali campioni. Îmi doresc ca toate acestea să se schimbe. Mă voi implica în această schimbare alături de toţi cei care pot contribui la reuşita acestui proiect. Le mulţumesc asociaţiilor şi ONG-urilor care şi-au asumat rolul de a include persoanele cu dizabilităţi în comunitate, oferindu-le şansa la egalitate, şi îi asigur că pot conta pe mine. Şi sunt sigur că şi pe reprezentanţii structurilor sportive şi ai autorităţilor care au fost azi alături de noi. Le mulţumesc tuturor!", a adăugat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.