Sârbul Novak Djokovici, locul 10 ATP, l-a învins, duminică, pe elveţianul Roger Federer, cu 6-4, 6-4, şi a câştigat pentru prima oară în carieră turneul de 1.000 de puncte de la Cincinnati, după a şasea finală disputată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Djokovici s-a impus după o oră şi 24 de minute şi are acum în palmares cel puţin câte o victorie la fiecare turneu Masters 1.000, un record. A fost al 31-lea succes în carieră la astfel de turneu, doar spaniolul Rafael Nadal având mai multe, 33. Sârbul a câştigat al 70-lea trofeu duminică.

În acest moment, Djokovici are cel mai complet palmares dintre tenismeni, cu succese la toate turneele de grand slam şi la toate cele de Masters 1.000.

Lui Nadal îi lipsesc titlurile la Miami şi Paris, iar lui Federer cele de la Roma şi Monte Carlo.

După această victorie, Djokovici, 31 de ani, conduce cu 24-22 în întâlnirile directe cu Federer, 37 de ani, care a suferi prima înfrângere într-o finală la Cincinnati, din opt jucate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.