Liderul ATP, sârbul Novak Djokovici, a fost învins, sâmbătă, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-3, de rusul Danil Medvedev, locul 8 ATP, în semifinalele turneului Masters 1.000 de la Cincinnati, desfăşurat pe hard.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusul s-a impus după o oră şi 43 de minute de joc şi a devenit al patrulea jucător care îl învinge pe Djokovici pe două suprafeţe diferite în acelaşi sezon, după Andy Murray, Rafael Nadal şi Roger Federer. Sârbul a mai pierdut în faţa lui Medvedev, în primăvară, pe zgură, la Monte Carlo, în sferturi, scor 3-6, 6-4, 2-6.

Medvedev, 23 de ani, va juca a cincea finală din carieră, prima de Masters 1.000. El are un trofeu câştigat, la Sofia, în acest an.

Adversarul său din ultimul act este belgianul David Goffin, locul 19 ATP, care a trecut, în semifinale, cu scorul de 6-3, 6-4, de francezul Richard Gasquet, locul 56 ATP, în 75 de minute.

Şi Goffin, 28 de ani, are patru finale jucate până acum, niciuna de Masters 1.000, şi două trofee.

Finala va avea loc duminică, nu înainte de ora 23.00. Cei doi jucători se află la egalitate în meciurile directe, 1-1, ambele partide având loc în acest an. Goffin s-a impus la Wimbldon, în cinci seturi, iar rusul la Australian Open, în trei seturi.

Câştigătorul va primi un premiu de 1,114 milioane de dolari şi 1.000 de puncte ATP, iar finalistul 564.000 de dolari şi 600 de puncte ATP.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.