Guvernul italian a stabilit un nou protocol pentru Serie A şi Serie B, conform căruia meciurile pot fi amânate dacă una dintre protagoniste are 35 la sută din lot infectat cu coronavirus, notează Football Italia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De câteva săptămâni existau discuţii între Lega Serie A şi autorităţile sanitare locale cu privire la cine are dreptul de a decide amânarea unui meci. Lega Serie A voia să se menţină protocolul UEFA, care prevede că dacă o echipă afectată de covid-19 are apţi de joc 13 fotbalişti, între care să se numere şi un portar, meciul se dispută. În schimb, unele autorităţi regionale cereau ca toată echipa să intre în carantină cel puţin cinci zile în cazul unui focar de coronavirus.

Miercuri, s-a decis că un meci poate fi amânat în cazul în care cel puţin 35 la sută din lot este testat pozitiv cu covid-19. Astfel, pentru ca unei echipe cu lotul de 33-34 de jucători să i se amâne un meci ar trebui ca 11 jucători să fie pozitivi cu covid-19.

Cei care sunt testaţi pozitiv trebuie să se autoizoleze şi contacţii apropiaţi ai acestora trebuie să facă teste zilnic timp de cel puţin cinci zile, însă nu şi să se autoizoleze.

În Serie A, 98 la sută din totalul jucătorilor sunt vaccinaţi. Ceilalţi fotbalişti (2 la sută) nu vor putea evolua până când vor intra în posesia unui Super Green Pass, cee ce înseamnă că trebuie să se vaccineze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.