Nouă membri ai unei familii care locuieşte în regiunea Munţilor Vosgi au fost testaţi pozitiv cu varianta indiană a noului coronavirus, la o săptămână după întoarcerea lor din Ungaria, unde au asistat la o partidă a Portugaliei pe Puskas Arena din Budapesta, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectura Vosgi a anunţat detectarea unui focar de nouă cazuri pozitive cu varianta Delta a Covid-19.

"Un grup cu varianta indiană a fost detectat în rândul locuitorilor din sectorul Le Thillot şi Fresse-sur-Moselle, cu nouă cazuri pozitive deja identificate”, a precizat prefectura, într-un comunicat de presă, miercuri seară.

Este vorba de nouă suporteri, membri ai comunităţii portugheze, care au plecat, la sfârşitul lunii iunie, cu un microbuz în Ungaria pentru a asista la un meci al Portugaliei la Budapesta, în cadrul Euro-2020, potrivit primarului din Thillot, Michel Mourot.

"Există şase cazuri confirmate în oraşul Thillot şi trei cazuri în Fresse-sur-Moselle. Dar este aceeaşi familie", a declarat Mourot pentru AFP.

Meciurile de la Budapesta din cadrul Euro-2020 s-au desfăşurat fără restricţii legate de pandemia de Covid-19, pe Puskas Arena asistând la fiecare partidă în jur de 60.000 de spectatori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.