Legea nr. 310 din 23 decembrie 2021 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport a fost promulgată de către preşedintele Klaus Iohannis şi publicată în Monitorul Oficial nr. 1229 din 27.12.2021, devenind astfel noul instrument al activităţii de bază a Agenţiei Naţionale Anti-Doping.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Publicarea şi intrarea în vigoare a acestei legi face ca anul care tocmai se încheie să fie unul al unor profunde modificări în activitatea de prevenire şi combatere a dopajului, după ce în vară a fost revizuită şi legea privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante, notează anad.gov.ro.

Pentru instituţie, aceasta înseamnă că are acum la dispoziţie toate mijloacele legale pentru a-şi îndeplini misiunea. În plus, asigură deplina conformitate cu standardele aplicate la nivel global prin înglobarea prevederilor celei mai noi versiuni a Codului Mondial Anti-Doping elaborat de către Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA).

Totodată, noua lege mai înseamnă pentru ANAD şi un nou pas spre modernizarea instituţională, prin măsuri de reorganizare în vederea eficientizării şi reducerii la minim a inconvenientelor birocratice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.