Campaniile de donare organizate de Federaţia Română de Rugby şi Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti vor continua în acest an, cu încă două acţiuni, programate la 16 mai şi 17 octombrie, informează frr.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A avut loc o acţiune şi la 14 ianuarie.

Campania este organizată astfel încât să se respecte regula celor 70 de zile care trebuie să fie între donări.

Acţiunea de donare va avea loc la sediul Federaţiei Române de Rugby, de pe Bd Mărăşti nr. 18-20, lângă Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf.

„În ciuda acestor vremuri dificile pe care le trăim, ne-am dorit mult să menţinem tradiţia donărilor de sânge organizate de Federaţie şi Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti. Ştim că efortul celor care doresc să doneze este mult mai mare acum din cauza restricţiilor şi a măsurilor sanitare însă dorim să îi asigurăm că procesul de donare este organizat cu responsabilitate, fiind respectate toate normele de siguranţă . Criza de sânge din spitale continuă să fie o problemă acută, de aceea gestul acesta de a dona sânge este extrem de important şi vital de multe ori pentru cei aflaţi în aşteptare.”, a declarat doctorul Alin Popescu, medic coordonator al FRR.

Pentru a deveni donator de sânge trebuie îndeplinite următoarele condiţii:
-vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
– greutate peste 50Kg
– puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
– tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
– să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
– femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
– să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
– sa nu fii sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine

Donatorii nu trebuie să aibă sau să fi avut următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie si alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele: psoriazis, vitiligo, miopie forte peste (-) 6 dioptrii, cancer.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.