Echipa Haas a anunţat că rusul Nikita Mazepin nu va concura în ultimul Grand Prix de Formula 1 al acestui sezon, la Abu Dhabi, deoarece a fost testat pozitiv cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pilotul rus nu va fi înlocuit. Pilotul de rezervă Pietro Fittipaldi este la Abu Dhabi, dar pentru că nu a participat la nicio sesiune în acest weekend nu este eligibil pentru cursă. Drept urmare, Haas va avea un monopost în cursă, cel condus de Mick Schumacher. Nikita Mazepin urma să pornească de pe ultima poziţie a grilei în cursa programată la ora 15.00.

“Nikita este bine fizic, este asimptomatic, dar va sta în izolare şi va respecta recomandările autorităţilor sanitare”, a precizat Haas.

Înainte de cursa de la Abu Dhabi, care va decide câştigătorul titlului mondial, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) şi olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing Honda) au câte 369,5 puncte.

Hamilton are 7 titluri de campion în vitrină (2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2020), în timp ce Max Verstappen nu are niciunul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.