Jucătoarea britanică Johanna Konta, locul 38 WTA, a anunţat, marţi, că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 28 iunie, Konta, jucătoarea britanică cel mai bine clasată, a fost exclusă de la Wimbledon, înainte de începerea turneului, după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus.

Ulterior, şi ea a fost testată pozitiv şi a făcut boala Covid-19.

Konta spune că a dezvoltat simptome şi nu a putut să se antreneze în ultimele două săptămâni şi jumătate, simţind, astfel, că nu va fi pregătită să concureze la Tokyo.

"Aceasta este o realitate dureroasă pentru mine, întrucât reprezentarea echipei Marii Britanii la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 este una dintre cele mai preţioase amintiri din cariera mea. Voi face tot posibilul pentru a reveni la sănătatea şi condiţia fizică depline ca să fiu gata să joc din nou, în curând. În acest timp, voi fi <lipită> de televizorul meu, încurajându-i pe colegii mei sportivi din echipa Marii Britanii şi sper că şi voi veţi fi alături de mine", a scris Konta, pe reţelele de socializare.

Johanna Konta a disputat doar 15 meciuri anul acesta din cauza accidentărilor şi a constrângerilor legate de Covid-19.

Britanicii nu pot să numească o înlocuitoare pentru Konta, deoarece nicio altă sportivă nu a fost clasată suficient de bine pentru a se califica, aşa că retragerea ei o privează pe Heather Watson de partenera de dublu.

Tot marţi, elveţianul Rger Federer, locul 9 ATP, a anunţat că nu va participa la JO din cauza problemelor mai vechi pe care le are la genunchi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.