Patru jucători din Liga nord-americană de hochei pe gheaţă (NHL) au fost inculpaţi de poliţia canadiană în cadrul unei anchete privind presupuse agresiuni sexuale comise de membri ai echipei naţionale de juniori în 2018, au anunţat presa locală şi avocaţi, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre jucătorii inculpaţi se numără Michael McLeod (New Jersey Devils), Carter Hart (Philadelphia Flyers) şi Cal Foote (New Jersey Devils), conform avocaţilor.

Cel de-al patrulea jucător menţionat de presa locală este Dillon Dube (Calgary Flames), ai cărui avocaţi nu au putut fi contactaţi de AFP.

Duminică, avocaţii lui Alex Formenton, fost jucător al echipei Ottawa Senators, care evoluează în prezent în Elveţia, au anunţat că clientul lor a fost inculpat împreună cu "mai mulţi jucători", fără a da detalii despre ceilalţi sportivi inculpaţi. În total, opt jucători au fost acuzaţi de o tânără de agresiune sexuală.

"La mai mult de cinci ani şi jumătate de la plângerea iniţială (...) adresată poliţiei, serviciul de poliţie din London (în provincia Ontario) l-a acuzat pe Mike McLeod de agresiune sexuală", au precizat avocaţii săi, David Humphrey şi Seth Weinstein, într-un comunicat. "McLeod neagă orice faptă penală. El va pleda nevinovat şi se va apăra cu fermitate", au adăugat ei. Carter Hart a fost, de asemenea, "acuzat de de agresiune sexuală", au confirmat avocaţii săi, Megan Savard şi Riaz Sayani.

Conducătorii ar fi încercat să muşamalizeze cazul.

"El este nevinovat şi va oferi un răspuns complet la această acuzaţie falsă în forumul adecvat, o instanţă de judecată", au precizat ei într-un comunicat. "El s-a predat şi a fost deja eliberat", a declarat avocata sa, Megan Savard.

Cal Foote (New Jersey Devils) "a fost inculpat pentru agresiune sexuală", a precizat avocata sa Julianna Greenspan într-un comunicat. "Cal este nevinovat de această acuzaţie şi se va apăra împotriva acestei acuzaţii pentru a-şi reabilita numele", a adăugat ea.

Poliţia a programat o conferinţă de presă privind acest caz pentru 5 februarie. În mai 2022, Federaţia canadiană de hochei a fost zguduită de dezvăluiri de presă în care era acuzată că a încercat să muşamalizeze un caz de presupus viol în grup în care erau implicaţi jucători din echipa naţională de juniori din 2018. Oficialii Hockey Canada au încercat să muşamalizeze cazul prin încheierea unui acord confidenţial de mai multe milioane de dolari cu victima.

Câteva luni mai târziu, poliţia canadiană a redeschis ancheta. Apoi, în toamnă, preşedintele federaţiei a fost forţat să demisioneze, iar finanţarea publică a instituţiei sportive a fost suspendată pentru zece luni de către guvernul canadian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.