Helio Neto, în vârstă de 31 de ani, unul dintre cei trei fotbalişti ai echipei Chapecoense care au scăpat cu viaţă din accidental aviatic din Columbia, a revenit, joi, în Brazilia, relatează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Neto, care a fost în stare critică mai multe zile la un spital din Medellin, a fost transportat la Chapeco cu un avion dotat cu echipamente medicale. El va rămâne sub observaţie în spitalul brazilian Unimed, din cauza unei infecţii pulmonare.

FOTO: Facebook Chapecoense
FOTO: Facebook Chapecoense

Anterior, au revenit în Brazilia şi colegii săi Alan Ruschel şi Jackson Follman, acesta din urmă cu un picior amputat.

Chapecoense va disputa primul meci oficial după accidental din Columbia la 29 ianuarie, în campionatul statului Santa Catarina.

Autorităţile columbiene au anunţat că în memoria celor care au murit în accident, locul unde s-a prăbuşit avionul a primit numele Cerro Chapecoense (anterior era Cerro Gordo).

Antrenorul formaţiei Chapecoense, Caio Junior, şi 19 dintre fotbaliştii săi au decedat, la 29 noiembrie, după ce aeronava care îi transporta la Medellin s-a prăbuşit în apropierea oraşului columbian.

Lotul echipei braziliene se îndrepta spre Medellin pentru meciul cu Atletico Nacional, din prima manşă a finalei Cupei Americii de Sud (echivalentul sud-american al Ligii Europa). Returul era programat peste o săptămână, la 7 decembrie, în Brazilia. Asociaţia sud-americană de fotbal (Conmebol) a anunţat la câteva zile după accident că echipa Chapecoense este noua deţinătoare a Cupei Americii de Sud. În urma deciziei Conmebol, Chapecoense va evolua în sezonul viitor în Copa Libertadores.

Şase persoane care se aflau în avion au supravieţuit: trei fotbalişti, portarul Jackson Ragnar Follmann, fundaşii Helio Hermito Zampier Neto şi Alan Luciano Ruschel, jurnalistul Rafael Henzel, însoţitoarea de bord Jimena Suarez şi tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.

FOTO: Facebook Chapecoense
FOTO: Facebook Chapecoense
FOTO: Facebook Chapecoense
FOTO: Facebook Chapecoense
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.