Martina Navratilova şi John McEnroe şi-au cerut scuze, miercuri, pentru că au încălcat protocolul Australian Open cerând pe teren schimbarea numelui Margaret Court Arena, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Îmi pare rău că am încălcat protocolul. Nu ştiam că există un astfel de protocol. Dacă aş fi ştiut, aş fi procedat altfel. Însă tot aş fi încercat să îmi arăt poziţia, şi anume că se numesc clădirile nu doar pentru ce au făcut oamenii pe teren, ci şi în afara terenului, pentru întreaga activitate. Aşa că mi-am spus părerea… Dar îmi cer scuze pentru încălcarea protocolului”, a declarat Navratilova pentru Tennis Channel.

Şi McEnroe spune că nu ştia că există o astfel de regulă. “Nu am studiat niciodată regulamentul cu atenţie. De aceea îi cer iertare Tennis Australia şi apreciez treaba foarte bună pe care a făcut-o pentru ca Australian Open să devină un eveniment minunat pentru fani, pentru jucători şi pentru mine”, a afirmat fostul sportiv.

Marţi, John McEnroe şi Martina Navratilova au intrat cu un banner pe Margaret Court Arena, cerând schimbarea numelui celui de-al doilea stadion din Melbourne Park. Cei doi au scris pe banner "Evonne Goolagong Arena", sugerând ca numele stadionului să fie dat după ce al unei alte mari jucătoare de tenis din Australia, de origine aborigenă, câştigătoare a şapte trofee de grand slam.

Navratilova, care şi-a recunsocut lesbianismul, s-a urcat în scaunul neocupat al arbitrului de centru şi a încercat să se adreseze puţinilor spectatori aflaţi în tribune după un meci de dublu, dar microfonul i-a fost oprit din centrul tehnic imediat ce a început să vorbească.

Într-o ceremonie scurtă, de numai cinci minute, Maragret Court a fost omagiată, luni, cu sobrietate, la Australian Open, la 50 de ani de când a cucerit unul dintre cele 11 trofee de la Melbourne. Court nu a făcut declaraţii, iar spectatorii de pe Rod laver Arena au putut auzi vocea fostei jucătoare doar într-o înregistrare video proiectată pe ecranele stadionului, în care a vorbit numai despre performanţele ei.

La finalul anului trecut, Margaret Court, care deţine recordul de grand slam-uri câştigate în tenisul feminin, 24, a lansat o tiradă împotriva sportivilor transsexuali şi a numit predarea de materiale LGBTI (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali şi intersexuali) în şcoli drept o lucrătură a "diavolului", într-o predică înflăcărată la biserica ei din Perth. Court este pastor creştin la Biserica Victory Life.

În trecut, Maragert Court a fost criticată de activiştii LGBTI şi de anumiţi jucători şi foşti jucători de tenis pentru că şi-a exprimat opoziţia faţă de căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.