Antrenorul Tudor Costescu a convocat 16 jucători pentru ultimele partide din grupa A a preliminariilor EuroBasket2022, care vor avea loc în ”bula” din Polonia. Alţi patru baschetbalişti sunt nominalizaţi ca rezerve, în cazul apariţiei unor cazuri de infectare cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România va juca ultimele două partide din grupa A la Gliwice, în Polonia, în 19 februarie, cu Israel, respectiv cu Polonia, în 21 februarie, în acelaşi sistem ”bulă” al preliminariilor, ca şi în 2020.

Jucătorii vor susţine miercuri seară primul antrenament, la Bucureşti, iar lista convocărilor îi include pe Lucas Tohătan (CSU Sibiu), Mirel Dragoste şi Alexandru Olah (SCM Timişoara), Tudor Gheorghe, Mihai Măciucă, Bogdan Popa şi Rareş Uţă (FC Argeş Piteşti), Marcu Badiu şi Tudor Gîrbea(CSO Voluntari), Tudor Fometescu şi Bogdan Nicolescu (CSM Oradea), Dragoş Diculescu (SCM Craiova), Ştefan Grasu (U BT Cluj), Ionuţ Berceanu (Dinamo Bucureşti), de la cluburile din ţară, respectiv pe Emanuel Căţe (UCAM Murcia – Spania) şi Kristopher Richard (Stelmet Zielona Gora – Polonia), care se vor alătura lotului direct în Polonia, în 15 februarie.

Alţi patru jucători sunt convocaţi de rezervă, pentru situaţia în care s-ar ivi testări pozitive în lotul iniţial. Este vorba despre Giordan Watson (CSM Oradea), Rolland Torok (CSU Sibiu), Radu Vîrnă (Steaua Bucureşti) şi Laszlo Lazar (SCM Timişoara).

Înaintea plecării spre Gliwice, toţi jucătorii vor fi testaţi în cantonamentul naţionalei, iar jucătorii de rezervă la cluburi.

În grupa A, România a fost învinsă în cele patru partide anterioare: 63-87 cu Israel, 61-91 cu Polonia, 71-84 şi 41-94 cu Spania. Înaintea ultimelor partide din grupă, clasamentul este următorul: 1. Israel 8 puncte, 2. Polonia 6, 3. Spania 6 şi 4. România 4 puncte.

Primele trei clasate din fiecare grupă se califică la turneul final, care a fost amânat un an din cauza pandemiei, urmând să se desfăşoare în vara anului 2022.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.