Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka s-a alătura sportivilor din întreaga lume care au reacţionat după moartea lui George Floyd, bărbatul afro-american de 46 de ani ucis de un poliţist, la Minneapolis, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea a distribuit pe Twitter mesajul "Vine un moment în care tăcerea este o trădare", a apoi a precizat: "Doar pentru că nu vi se întâmplă vouă, nu înseamnă că nu se întâmplă deloc. Atunci când postaţi despre jafuri înainte să postaţi despre moartea unui bărbat negru neînarmat".

Pe Instagram şi Facebook, ea a postat o fotografie cu un perete pictat cu imaginea lui George Floyd, şi altele de la proteste sub hashtag-ul „justiceforgeorgefloyd”.

Osaka, născută în Japonia, cu tată haitian şi a mamă japoneză, nu este cunoscută pentru opinii civice. De obicei pe conturile ei de pe reţelele de socializare, Naomi Osaka pune fotografii în care apare în diferite ţinute sau lângă piscină.

Osaka se alătură, astfel, altor personalităţi sportive care s-au exprimat împotriva rasismului şi a violenţei poliţiei, între care fostul baschetbalist Michael Jordan şi campionul de Formula 1 Lewis Hamilton.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.