Julian Nagelsmann l-a convocat pe fundaşul Mats Hummels (34 de ani) de la Borussia Dortmund la prima sa selecţie în calitate de antrenor al naţionalei Germaniei, anunţată vineri, pentru meciurile amicale cu Statele Unite şi Mexic de la jumătatea lunii octombrie, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma umilitoarei înfrângeri cu 4-1 în faţa Japoniei la 9 septembrie, Germania s-a despărţit de selecţionerul Hansi Flick. Directorul sportiv al federaţiei, Rudi Völler, a preluat cu succes interimatul la meciul cu Franţa (2-1), înainte ca Julian Nagelsmann să fie numit în funcţia de selecţioner la 22 septembrie.

Fostul antrenor al echipei Bayern va sta pe banca Germaniei la primele sale meciuri amicale, în 14 octombrie, la Hartford (Connecticut), împotriva Statelor Unite, şi în 17 octombrie, la Philadelphia (Pennsylvania), împotriva Mexicului, cu opt luni înaintea Euro 2024.

Pentru prima sa listă în noua sa calitate, Nagelsmann a decis să îl convoace pe Mats Hummels, a cărui ultimă selecţie pentru Nationalmannschaft data din 29 iunie 2021, când echipa a pierdut cu 2-0 în faţa Angliei în 16-imile de finală ale Euro-2021, ultimul meci al lui Joachim Low ca selecţioner.

Hummels a revenit în echipa de start a Borussiei Dortmund la începutul sezonului, după o perioadă mai puţin reuşită, dar Flick nu l-a convocat niciodată la echipa naţională.

Thomas Muller este pe listă

Absent de comun acord cu Flick la meciurile internaţionale din martie şi iunie, Thomas Muller nu s-a aflat pe lista iniţială pentru luna septembrie, dar a revenit în lot pentru a compensa absenţa din cauza unei accidentări a lui Niclas Füllkrug şi a marcat împotriva Franţei.

Atacantul echipei Bayern nu a mai fost titular de câteva meciuri sub comanda lui Thomas Tuchel, dar joacă în continuare un rol important în echipa bavareză. Marţi seara, în Liga Campionilor, el l-a servit perfect pe atacantul francez Mathys Tel, în vârstă de 18 ani, pentru golul victoriei de la Copenhaga.

Trei debutanţi în Mannschaft se află pe lista lui Nagelsmann: mijlocaşii Robert Andrich şi Chris Führich, precum şi atacantul Kevin Behrens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.