Tenismenul spaniol Rafael Nadal s-a plâns de vremea vântoasă din timpul meciului cu Roger Federer, din semifinalele French Open, şi consideră că, în condiţiile dificile avute, tenisul oferit spectatorilor a fost de înaltă calitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Condiţiile au fost dificil de gestionat. A fost o zi în care a trebuit să rămâi concentrat şi pozitiv tot timpul. Este ceea ce am încercat să fac. Cred că începutul meciului nu a fost perfect, dar după cinci sau şase ghemuri, a fost un bun nivel al tenisului. Au fost puncte foarte frumoase şi, ca să fiu sincer, cu aceste condiţii, nivelul a fost cu adevărat excelent. O semifinală la Roland Garros nu este un meci ca oricare altul, mai ales că îl aveam în faţă pe cel mai mare rival, cu toată istoria pe care o împărţim. Este adevărat că nu am mai jucat atât de des unul contra altuia cum o făceam în urmă cu opt ani. Şi-a schimbat un pic modul de a juca, eu de asemenea. Obiectivul meu, mai ales pe această suprafaţă pe care am avut mult succes, este de a face ceea ce ştiu să fac. Dacă reuşesc, în general am şanse. Şi Djokovici, şi Thiem sunt adversari de înalt nivel, vorbim de numărul 1 mondial şi de numărul 4. Lăsându-l la o parte pe Federer, pentru că el nu a mai jucat pe zgură de trei ani, Novac, Dominic şi eu am avut cele mai bune rezultate pe această suprafaţă. Deci în finală voi avea cel mai complicat adversar posibil, dar am încredere în mine. Dacă nu voi putea juca aşa cum vreau, va fi foarte dificil, dar dacă voi juca bine, şi am făcut-o până acum, am toate şansele", a declarat Nadal, potrivit lequipe.fr.

Spaniolul Rafael Nadal, locul 2 ATP, l-a învins, vineri, cu scorul de 6-3, 6-4, 6-2, pe elveţianul Roger Federer, locul 3 ATP, calificându-se pentru a XII-a oară în finala turneului de la Roland Garros.

Nadal s-a impus după un meci de două ore şi 25 de minute, câştigând partida cu numărul 24 din cele 39 jucate cu Federer (14-2 pe zgură). Tenismenul spaniol a pus astfel capăt unei serii de cinci succese consecutive reuşite de Federer în înâlnirile lor directe, începând din 2015.

În ultimul act, Nadal, deţinătorul trofeului şi de 11 ori câştigător pe zgura pariziană, va evolua cu învingătorul dintre sârbul Novak Djokovici, locul I ATP, şi austriacul Dominc Thiem, locul 4 ATP.

A doua semifinală a turneului de la Roland Garros a fost întreruptă, vineri, din cauza ploii şi va fi reluată sâmbătă, de la ora 13.00.

Meciul a fost întrerupt după 88 de minute, la scorul de 6-2, 5-6, 3-1, pentru jucătorul austriac.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.